Približne 300 angličtinárov sa do Bratislavy prišlo dozvedieť, ako lepšie učiť

08.06.2012 Bratislava

Bratislava 8. júna (TASR)- Na bratislavskej Ekonomickej univerzite sa dnes stretlo približne 300 angličtinárov, ktorí sa na dvojdňovej konferencii Eltforum (English Language Teaching Forum) 2012 dozvedia o novinkách vo vzdelávaní anglického jazyka.

„Cieľom konferencie je oboznámiť učiteľov anglického jazyka s tým, čo je vo svete výučby angličtiny nové, čo sa zmenilo, ako efektívnejšie pripravovať svojich študentov,“ uviedla organizátorka konferencie Klaudia Bednárová s tým, že podujatie je určené pre učiteľov a učiteľky angličtiny na všetkých stupňoch vzdelávania, v štátnych aj súkromných školách. Počas druhého ročníka Eltfora budú učiteľom na rôzne témy prednášať renomovaní autori učebníc zo zahraničia, a to najmä z Veľkej Británie, ale aj skúsení slovenskí pedagógovia.

Podľa Bednárovej sa záujem učiteľov o konferenciu zvýšil, a to aj napriek tomu, že oproti minulému roku nezískali finančnú podporu od škôl. „Rozdiel oproti minulému roku je, že vlani ministerstvo prispelo učiteľom zo štátnych škôl na vstup na konferenciu. Napriek tomu sa tento rok prihlásilo o 20 učiteľov viac,“ informovala organizátorka.

Učitelia nezískajú za účasť na konferencii ani kredity, ktoré dostávajú za rôzne formy vzdelávania a na základe nich sa dostanú k vyššiemu platu. „Boli by sme veľmi radi, ak by ministerstvo nejakým spôsobom uznalo účasť na tejto konferencii učiteľom, pretože sa tu dozvedia veľa nových vecí, ktoré skvalitnia ich výučbu a vzhľadom na to, že to je konferencia, ktorá má odrážať aktuálne novinky, ktoré sa menia, nie je možné prejsť klasickým akreditačným procesom, ktorý niekedy trvá pol roka až rok,“ zdôvodnila Bednárová. Myslí si, že systém doplnkového vzdelávania pre učiteľov angličtiny by mal byť viac prispôsobený realite.

„Minulý rok som sa zúčastnila a veľmi sa mi to páčilo, tak som sa rozhodla prísť aj tento rok,“ povedala angličtinárka Jana z jazykovej školy Albion v Banskej Bystrici. „Prišla som, aby som nestagnovala,“ zdôvodnila svoju účasť aj učiteľka Ľudmila z jazykovej školy Language Bistro v Bratislave.
 

Vyberte región